Du kan välja mellan att se medlemmarna:

Karin H Olsson, KoBoToLo

Telefon: 070-49 34 191
Hemsida: http://kobotolo.se
Adress: Karlskoga
Mail: karin.olsson@larorikt.se
Karin H Olsson

KoBoToLo – Webbutveckling är i grunden en liten webbyrå vars tjänster är att bygga och utveckla hemsidor. Vi vill hjälpa företag och föreningar att kommunicera på webben. Andra tjänster som erbjuder är anpassning av webbsidor till mobiler och produktfotografering.

För KoBoToLo är Du alltid i fokus. Det viktigaste för oss att Du är nöjd. Vår ambition är att skapa en unik webbplats med en tydlig och personlig prägel. Vi vill ge just ditt företag ett ansikte på Internet att kunna vara stolta över. Vi är din partner på nätet.  

Det viktigaste tipset!

Så då har ni fått er nya hemsida och har entusiastiskt börjat att göra ett eller ett par inlägg och sen händer inget mer. Sidan ligger där på nätet och kanske har den besökare eller kanske inte. 

Det här tycker vi är så sorgligt. Varje gång vi hittar en sida på nätet som är snyggt designad och bra utförd men inte alls uppdaterad så blir vi lite ledsna. Ibland finns där till och med ett val "blogg" i menyn och där ligger ett ensamt inlägg. I inlägget står "nu lanserar vi vår nya hemsida". Och sen har det alltså inte hänt någonting alls. Ingenting!

Som utvecklare misstänker man direkt att det dessutom finns en gammal version av till exempel wordpress.  

Varför blir det så här?

Det finns såklart olika anledningar men ett par tror jag beror på att man inte har förstått att en hemsida kräver arbete. En hemsida blir aldrig klar för meningen med sidan är att berätta det nya som händer för besökarna. Julerbjudandena 2009 är inte så väldigt intressanta nu våren 2013.

En annan anledning är att det var svårare än vad man trodde. Egentligen, innerst inne så är man inte intresserad av att lära sig mer om datorer, hemsidor och sociala medier. Vill man inte så blir motståndet stort. 

Varför det inte får vara så!

Det finns två typer av uppdateringar. Den ena är informationen  texten och bilderna på din sida och den ska du hålla uppdaterad för dina besökare. Men sen behöver också plattformen hållas uppdaterad.

En sak, en jätteviktig sak att förstå är att ute på nätet finns det människor som inte är dina vänner. Det är därför du ska uppdatera din sida. Oavsett om du har en joomla eller wordpress sida så kommer det kontinuerligt nya uppdateringar. Ofta handlar det om säkerhetsluckor som är åtgärdade. Installera dem!

Och om vet med dig att du inte vill hålla på att uppdatera din sida så tycker vi att du ska låta någon annan göra det. För du tar en risk om du inte underhåller din sida.